Darmtherapeut in Purmerend

Behandelplan op maat

Persoonlijke aanpak

Fysieke en psychische sessies

Ben je op zoek naar een erkende en ervaren darmtherapeut in Purmerend? Dan ben je bij Praktijk Zielsgeluk op de juiste plek. Onze praktijk is gespecialiseerd in natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde, waaronder darmtherapie. Met onze behandeling op maat krijg je jouw darmproblemen snel onder controle.

Waarom een darmtherapeut uit Purmerend belangrijk is voor jouw gezondheid

Je darmen zijn het startpunt om je te helpen op naar algehele gezondheid en een sterk immuunsysteem: celgezondheid, hart- en vaten, hersenen, hormonen, huid, spijsverteringsorganen (darmen, lever, galblaas, alvleesklier, maag, slokdarm), zenuwstelsel. In 80% van de gevallen komt een hormonale disbalans door problemen met de spijsvertering, zoals een moeilijke vetvertering en verstoring in de celstofwisseling. Als er een onbalans is in je darmen, dan is er zeker ook een onbalans op hormonaal gebied. Daarom kijken we eerst altijd naar je darmen. Wat gebeurt er in je darmen, hoe is je ontlasting, heb je last van een opgeblazen buik of andere klachten. Bij een disbalans in je darmen heb je meer last van stressfactoren door (chronische) ontstekingsreacties en disbalans darmflora. Als er ontstekingsreacties zijn, dan reageert het hormonale systeem met het aanmaken van cortisol. Door deze interne stress wordt er minder serotonine aangemaakt (het hormoon dat ons geluksgevoelens geeft).

Minder voedingsstoffen verwerken en opnemen

Het immuunsysteem draait overuren. Dit kun je voelen door vermoeidheid. Het kan ook zijn dat je op de overlevingsstand staat en de je de vermoeidheid helemaal niet meer voelt en hierdoor maar doorgaat. Stress zet je spijsvertering op een laag niveau. Hierdoor maak je minder spijsverteringsenzymen en zoutzuur aan met als gevolg dat je darmen minder voedingsstoffen (belangrijke vitamines, mineralen en vetten) kunnen verwerken en opnemen. Dus dure poep. Onze darmtherapeut in Purmerend onderzoekt jouw klachten uitgebreid en geeft vervolgens een passende behandeling. De behandeling kan bijvoorbeeld gericht zijn op voeding of het omgaan met emoties en stress. Ook psychische klachten kunnen namelijk darmproblemen veroorzaken.

De connectie tussen darmen en gelukshormoon Serotonine.

Onze darmtherapeut in Purmerend weet alles van de spijsvertering af en ziet een duidelijke connectie tussen je darmen en het hormoon Serotonine. De spijsverteringsorganen breken voeding af tot kleine voedingsdeeltjes die het lichaam kan opnemen en gebruiken, en het resterende, onverteerde deel weer uit te scheiden. Volgens onderzoek blijkt dat de verstoorde darmwerking onder andere te maken heeft met Serotonine. Serotonine wordt gemaakt door ons lichaam en speelt een rol bij het regelen van de darmbewegingen, het afscheiden van vocht door de darmen en bij het gevoel vanuit de darm. Een verstoring in de serotoninehuishouding zou dus tot problemen in de darm kunnen leiden. 90 tot 95% van de serotonine wordt in de darm gevormd. Serotonine is een hormoon dat met tevredenheid te maken heeft en ook de darm aanzet tot beweging. Serotonine speelt ook in het brein een rol. Serotonine is betrokken bij het reguleren van angst, prikkelgevoeligheid en stemmingen. Er bestaat hierdoor het vermoeden dat er een verband is tussen Prikkelbaar darm syndroom PDS en gevoelens als angst en paniek, depressie, AD(H)D en autismespectrum.

Kom van je fysieke klachten af

Je kunt bij onze praktijk in Purmerend niet alleen terecht voor een afspraak met een darmtherapeut, maar ook voor behandelingen van andere fysieke klachten. Heb je bijvoorbeeld last van chronische pijn? Dan bieden we medische lichttherapie aan die 24 uur pijnverlichting biedt en herstel bevordert. Ook wanneer je bijvoorbeeld last hebt van recidiverende blaasontsteking helpen we je met een behandeling op maat.

Maak snel een afspraak

Kom snel van je darmproblemen af door behandelingen te volgen bij onze darmtherapeut in Purmerend. Onze behandelingen helpen je lichamelijk meer in balans te komen. Wil je een afspraak maken of heb je nog vragen? Bel dan naar 06-40806851 (Natasja) of 06-19729253 (Bob) of stuur een e-mail naar natasjapraktijkzielsgeluk@gmail.com. Je kunt ook het contactformulier invullen.

Ervaringen

Na meer dan 10 jaar lange zoektocht heeft Natasja me geholpen met de kern waar mijn klachten vandaan komen. Ik ben nu bewust wat ik nodig heb. Irma

Door haar presentatie snap ik waarom ik, na vele therapeut adviezen, nog steeds niet volledig was hersteld. Sonja

Praktijk Zielsgeluk