Natasja Borsje-Maeijer

Mijn naam is Natasja Borsje-Maeijer. Ik ben getrouwd met Bob en moeder van Björn en Ivana.

Werkervaring vanaf 1987:

Na mijn werk bij een homeopathisch en farmaceutisch bedrijf heb ik 13 jaar op de afdeling Celbiologie, bij het Nederlands Kanker Instituut, gewerkt.

Door mijn brede interesse in gezondheid, heb ik meerdere HBO – opleidingen gevolgd:

Natasja-Borsje-Maeijer
 • Behandelvormen gericht op het lichaam:

Natuurgeneeskunde, Darm- en PDS Prikkelbaar Darmsyndroom therapie, Celgezondheid-, Natuurvoeding- en Orthomoleculair therapeut, Detoxificatie therapeut, Vitaliteit en leefstijl coach.

Therapeutische massage vormen: Voetreflex- en Klanktherapie, Bindweefselmassage, Lymfedrainage, Lypossage, Spier- en Triggerpointmassage (spierblokkade massage), hot stone massage;

 

 • Behandelvormen gericht op de geest (mentaal en emotioneel):

Psycho sociale therapie, Coaching, Hypnotherapie, NLP, EMDR, Bevrijd Jezelf Therapie, Kindertherapie, Rouw- en verliesverwerking, Psycho oncologische therapie, Mindfulness en Meditatie.

Sinds 2004 heb ik, samen met mijn man (ook therapeut) een praktijk voor complementaire en integrale behandelvormen en geneeswijzen.

Onze kracht: Natasja en Bob hebben ieder hun eigen therapeutische competenties en kunnen hierdoor cliënten optimaal ondersteunen bij individuele- en groepsbegeleiding.

Meer informatie over Natasja:

Als kind was ik al geïnteresseerd in gezondheid en zorg voor de medemens. Tijdens de middelbare schooltijd werkte ik in de zorg bij een Joods bejaardentehuis op een gesloten afdeling en in aanleunwoningen. Na mijn opleiding heb ik gewerkt bij een homeopathisch en farmaceutisch bedrijf en daarna 13 jaar bij het Nederlands Kanker Instituut (op de afdeling chirurgie en in de research – afdeling Celbiologie).

Door mijn brede interesse heb ik vanaf 2003 meerdere HBO-opleidingen tegelijk en achter elkaar gevolgd:

Als holistisch therapeut ga ik er vanuit dat elk probleem van zowel psychisch, lichamelijk als emotionele aard, een oorzaak heeft welke veelal te vinden is in tekorten aan voedingsstoffen, (spijs)verteringsproblemen en onverwerkte ervaringen uit het het verleden. Deze onverwerkte ervaringen hebben zich opgeslagen in het onderbewuste, welke mogelijk klachten geven die je nu in het hier en nu ervaart. Dit kan zowel mentaal als lichamelijk tot uiting komen.

Gezondheid hangt af van gezonde cellen. We bestaan uit alleen maar cellen. De cellen zijn de bouwstenen van ons lichaam.

Meer informatie over Celgezondheid kunt u vinden onder het kopje ‘fysieke therapie’. Wekelijks worden hier presentaties over gegeven per online zoom.

Celgezondheid inzichten door medisch laboratorium onderzoek:

Belangrijk is te weten of essentiële voedingsstoffen in de cellen en afvalstoffen uit de cellen kunnen, dit hangt af hoe dik de celmembraan is van de cellen, de bouwstenen van ons lichaam, hoe is de spijsvertering en vetvertering, komen de essentiële voedingsstoffen optimaal in de cel, is de gasstofwisseling optimaal dat essentieel is voor een gezond immuunsysteem, komt er genoeg zuurstof in de cellen, werking van de  mitochondriën (krachtcentrales voor energieproductie). Deze test kunt u bij ons laten doen. Aan de hand van de test krijgt u adviezen op maat.

Onder zorgvuldige begeleiding kan ik je helpen. Ik stem de begeleiding (behandelvorm) af op de doelen die je wilt behalen en op jou als gehele persoon en wat voor jou belangrijk is op het moment dat je bij me bent.

Ik ben BCZ registertherapeut (Deze opleiding is volgens de Plato normen van CPION, die vanaf 1 januari 2017 verplicht is), waardoor mijn behandelingen in aanmerking komen voor vergoeding door de zorgverzekeraars.

De diverse HBO opleidingen die ik heb gevolgd zijn:

 • Opleidingen gericht op het lichaam:

Bio-energetisch lichaamswerk,  Adem-coaching, Body & Mind stress release, Darmdiagnostiek bij chronische darmklachten, Voetreflexzone therapie, klankreflexologie, Klanktherapie (geluidstherapie – zachte trilling waardoor het lichaam vanzelf blokkades en spanning loslaat), Massage therapieën (bindweefsel massage, lymfedrainage, spier- en trigger point massage, hot stone massage, lypossage), Natuurgeneeskunde, natuurvoeding- en orthomoleculaire adviezen, detoxificatie therapeut, MIR-Methode practitioner.

Daarnaast werk ik regelmatig samen met diverse reguliere wetenschappelijke laboratoria:
* Nederlands laboratorium gespecialiseerd in ontlastingsonderzoek (MG-lab): w.o. ontstekings-, glutenmarkers, diversiteit darmbacteriën, parasieten, lekkende darm);
* Noors laboratorium gespecialiseerd in bloedonderzoek (Vitas): celgezondheidstest, waarmee je inzicht krijgt in o.a. celbescherming, vloeibaarheid celmembraan, celademhaling, komen de voedingsstoffen wel in- en kunnen de afvalstoffen uit de celen, mentale kracht : fysieke kracht;
* Amerikaans laboratorium gespecialiseerd in haaranalyse: een zeer geschikte methode om metaalbelastingen en de gevolgen daarvan helder te maken.

 • Integrale psychosociale therapie:

NLP (Neuro Linquistisch Programmeren), EMDR (Distrection Reprocessing Therapie -traumaverwerking), Bevrijd Jezelf Therapie, Cognitieve Gedragstherapie. Diverse coaching, Helende Reis, Rationeel Emotieve Therapie, Rouw- en verliesverwerking, Relatietherapie, Adem- en ontspanningstherapie, Meditatie en visualisatie, Mindfulness.

 • Hypnotherapie:

Innerlijk Kind Therapie, NLP (Neuro Linquïstisch Programmeren), EMDR (Distrection Reprocessing Therapie -traumaverwerking), Transactionele Analyse, Regressie therapie, Reïncarnatie therapie, Rouwverwerking, Visualisaties en ontspanning, kindertherapie, Sociaal Panorama.

 • SOLK – en Chronische pijn therapeut: gericht op mensen met chronische (onverklaarbare) pijn.
 • Psycho Oncologische Therapie (post-hbo opleiding): gericht op de kwaliteit van leven, het geestelijk en lichamelijk welbevinden en het zelfhelend vermogen.
 • PDS Prikkelbaar Darmsyndroom therapie: (post-hbo opleiding): gericht op de begeleiding van mensen met onverklaarbare klachten van het spijsverteringskanaal.

Door mijn opleidingen en jarenlange ervaring kan ik problemen breed benaderen.

Behandeling is gericht op de mens in zijn geheel (dus niet gericht op het symptoom).

Tijdens diverse opleidingen en mijn werk als therapeut ben ik me steeds meer bewust geworden van mijn sterke intuïtie en heb hiervan optimaler gebruik leren maken.

Wie kan in de praktijk terecht voor begeleiding/behandeling?

 Iedereen die gemotiveerd is om aan zichzelf te werken.

 • baby’s en kinderen (van alle leeftijden)
 • pubers, adolescenten
 • volwassenen
 • kind-ouder (alle leeftijden)
 • partners
 • bedrijven (werkgevers, werknemers, bedrijfsartsen)

Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, is het heel goed mogelijk dat ik naar u kom.

Ook telefonische consulten zijn mogelijk.

Contact: 

 Als u interesse heeft of vragen, bel mij gerust. Mijn nummer is 06-40806851 en mijn email is natasjapraktijkzielsgeluk@gmail.com of naar de praktijk email:info@praktijkzielsgeluk.nl

Ervaringen

De mindfulness cursus heeft mij geleerd om meer in het moment te leven en beter om te gaan met Stress en spanning. Omar

Het is fijn om tijdens de mindfulness avonden samen met gelijk gestemde te mediteren. Bob creëert een warme gezellige sfeer. Karin

Natasja legt de informatie in de Webinar in makkelijke taal uit. Ze laat duidelijke plaatjes zien. Na haar uitleg begreep ik waarom mijn huid en blaasklachten steeds weer terugkwamen. Denise

Door de presentatie werd ik weer gemotiveerd. Ze legt alles goed uit. Ze gaf adviezen waar ik snel voelbare en zichtbare resultaten door kreeg. Lennie

Na meer dan 10 jaar lange zoektocht heeft Natasja me geholpen met de kern waar mijn klachten vandaan komen. Ik ben nu bewust wat ik nodig heb. Irma

Tijdens de presentatie werd mij duidelijk waarom ik snel moe en overprikkeld was. Bob heeft mij geleerd om beter mijn grenzen aan te geven. Mark

De klankavonden geven mij rust en ontspanning voor langere tijd. Marjanne

Klankavonden geven mij een gevoel als of ik op vakantie ben geweest. Ik doe volgende keer weer mee. Dank je wel Gijs

Door haar presentatie snap ik waarom ik, na vele therapeut adviezen, nog steeds niet volledig was hersteld. Sonja

Praktijk Zielsgeluk