Fysieke therapie

Je bent alleen maar cellen, de bouwstenen van je lichaam. Als er iets mankeert aan deze bouwstenen, kunnen er diverse problemen ontstaan. Er kunnen ophopingen van afvalstoffen en verzuring in de cellen ontstaan en hierdoor ontstaan laaggradige ontstekingen.

Foto Bio-modulatie – Medische lichttherapie – lichtfrequentie: 

Vanuit chronische laaggradige ontstekingen (wat zéker niet altijd merkbaar hoeft te zijn) ontstaan ziekten, zoals allergie, brein-, huid-, darm-, hormoon- en/of longproblemen, verlaagd immuunsysteem, vermoeidheid, overprikkeling van lichaam en/of geest of andere orgaanziekten. Dus ook ADHD, burn-out, chronische pijn, hoog-/overgevoeligheid of depressieve gevoelens kunnen hieruit ontstaan.

Haal het meeste uit de therapie

Psychotherapie werkt alleen wanneer je zelf actief meewerkt aan de therapie. Er wordt verwacht dat je eerlijk vertelt wat er in je omgaat, wat je denkt en voelt. Verder is het nodig dat je ook buiten de gesprekken met je psychosociaal therapeut in Purmerend met de therapie ‘bezig’ bent, door bijvoorbeeld over bepaalde zaken na te denken, of door gevoelens en gedachten te noteren.

De kracht van LICHT THERAPIE
De kracht van het licht wordt ingezet om het lichaam te versterken.

Het menselijk lichaam bevat van nature licht in alle lichaamscellen. Dit zijn biofotonen. Deze zijn noodzakelijk voor alle processen in het lichaam. Het lichaam maakt biofotonen door fotonen uit zonlicht op te nemen (via de ogen, huid en voeding).

Factoren die de opname van zonlicht kunnen beperken:  de lucht kwaliteit / klimaat binnens- en buitenshuis, de kwaliteit van onze voeding, drinkwater en disharmoniserende straling kunnen leiden tot onvoldoende opname van fotonen. Zo krijgt het lichaam een tekort aan biofotonen, waardoor vele lichaamsprocessen minder goed verlopen. Met als gevolg dat op den duur allerlei gezondheidsklachten kunnen ontstaan.

Licht therapie vult de biofotonen in het lichaam aan en stimuleert zo alle lichaamsprocessen die nodig zijn om de gezondheid te herstellen. Het activeert het natuurlijk vermogen tot zelfherstel.

 • bij (chronische pijn) problemen: stimuleren van het herstellend vermogen van het lichaam door fotone licht therapie.
 • Voor snelle pijnverlichting bij chronische en acute pijnKan gebruikt worden voor het hele lichaam of lokale pijn (b.v. bij spierblessure, breuk of operatiewond, …).
 • ondersteuning bij (wond)genezing
 • reduceert snel stress en ontstekingen in het lichaam
 • voor ondersteuning van het immuunsysteem en het herstellend vermogen
 • bevordert aanmaak Glutathion (belangrijkste antioxidant)
 • lichaamseigen stamcellen worden geactiveerd
 • verbetert de algehele gezondheid
 • bevordert ontspanning, mentale helderheid, meer focus en kwaliteit van de slaap
 • kan helpen bij het verminderen van onbedwingbare trek
 • voor meer energie en vitaliteit,
 • verbetert de sportprestaties, sneller herstel van (intensieve) training
 • helpt de huid met herstel
 • herstel oude littekens met lichttherapie in combinatie met een ondersteunende gel

Wil jij ook jouw beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten loslaten en
positieve gevoelens terughalen. Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Interesse? vraag om persoonlijk advies.

Pijn is een waarschuwingssysteem van ons lichaam. Een pijnsignaal komt uit de hersenen. Het is een sein dat er ergens in het lichaam gevaar dreigt of is. Pijn kan ontstaat door een beschadiging van het lichaam door bijvoorbeeld een verzwikking, val, repeterende beweging, overbelasting. Er kan door verschillende oorzaken een ontsteking ontstaan. Hierdoor kan chronische pijn ontstaan.
Je verschillende soorten pijn, zoals acute pijn. Acute pijn is meestal van korte duur. Blijven de pijnsignalen langere tijd aanhouden, dan noemen we dat chronische pijn.

DARM therapie – PDS behandelen – en andere spijsverteringsklachten: heb je last van chronische darmproblemen,  zoals bijvoorbeeld regelmatig buikpijn, spastische darm, ontlastingsproblemen, gasvorming, een opgezette buik, vermoeidheid. We kunnen ‘dieper en uitgebreider kijken’ door middel van een Celgezondheid test en/of ontlasting onderzoek. Aan de hand van de uitslag krijg je persoonlijke adviezen. Het zijn vaak kleine veranderingen. Wij helpen jou erbij.

MASSAGE therapie: De behandeling wordt afgestemd op jouw klachten, op jouw doel(en). Het is dus vaak zo dat de behandeling een combinatiebehandeling is om jou zo optimaal mogelijk te behandelen en begeleiden.

ORTHOMOLECULAIRE- en NATUURGENEESKUNDE en voedingsadviezen: vanuit de medische Celgezondheidtest wordt zichtbaar wat jij nodig hebt. Aan de hand van deze test krijg je adviezen op maat. Na vier maanden kun je je weer laten testen, zodat je je vooruitgang ook zichtbaar kunt zien (dus niet alleen voelbaar, maar ook zichtbaar: meten = weten).

AFVALLEN en DETOXEN: lukt het niet om te detoxen of vind je het lastig om regelmatig gezond te eten? Natasja past haar adviezen aan die bij jou passen. Je past de begeleiding af die bij jou past en dus geen drastische voedingsveranderingen. Vaak is dit ook niet nodig. Als de gasstofwisseling verbetert, wordt het lichaam geholpen met loslaten.

HORMONEN – Hormonaal in balans: de Celgezondheid test maakt veel inzichtelijk. Aan de hand hiervan krijg je bepaalde adviezen die jou gaan helpen. Ook voetreflex- en klanktherapie helpen aanvullen helpen en vaak snel voelbaar.

SPIERSPANNING – bindweefsel- of pijnproblemen of littekenverklevingen: een gecombineerde massage therapie kan snel veel vrijheid geven. Vaak direct voelbaar.

(TOP)SPORTERS: begeleiding voor optimaal herstel, blessure preventie, voeding en supplementen advies op maat vanuit Celgezondheidsonderzoek, mentale training voor bevordering focus en mindset.

Heb je vragen? Vraag ze gerust aan Natasja, tel: 06-40806851 of e-mail natasjapraktijkzielsgeluk@gmail.com.

Natasja Borsje geeft iedere week hier online zoom presentatie over. Als je zo’n presentatie wilt bijwonen, e-mail dan naar natasjapraktijkzielsgeluk@gmail.com. Je bent erg welkom om gewoon een keer mee te kijken.

Ervaringen

De mindfulness cursus heeft mij geleerd om meer in het moment te leven en beter om te gaan met Stress en spanning. Omar

Het is fijn om tijdens de mindfulness avonden samen met gelijk gestemde te mediteren. Bob creëert een warme gezellige sfeer. Karin

Natasja legt de informatie in de Webinar in makkelijke taal uit. Ze laat duidelijke plaatjes zien. Na haar uitleg begreep ik waarom mijn huid en blaasklachten steeds weer terugkwamen. Denise

Door de presentatie werd ik weer gemotiveerd. Ze legt alles goed uit. Ze gaf adviezen waar ik snel voelbare en zichtbare resultaten door kreeg. Lennie

Na meer dan 10 jaar lange zoektocht heeft Natasja me geholpen met de kern waar mijn klachten vandaan komen. Ik ben nu bewust wat ik nodig heb. Irma

Tijdens de presentatie werd mij duidelijk waarom ik snel moe en overprikkeld was. Bob heeft mij geleerd om beter mijn grenzen aan te geven. Mark

De klankavonden geven mij rust en ontspanning voor langere tijd. Marjanne

Klankavonden geven mij een gevoel als of ik op vakantie ben geweest. Ik doe volgende keer weer mee. Dank je wel Gijs

Door haar presentatie snap ik waarom ik, na vele therapeut adviezen, nog steeds niet volledig was hersteld. Sonja

Praktijk Zielsgeluk