Prikkelbaar Darm Syndroom PDS

Behandelplan op maat

Persoonlijke aanpak

Fysieke en psychische sessies

Prikkelbaar Darm Syndroom / Spastische darm  / IBS

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of Irritable Bowel Syndrome (IBS) is een verstoring van de functie van het maag-darmkanaal.

De klachten verschillen per persoon, zoals de aard en ernst van de klachten als wat betreft de gevolgen.

Pijn vrij – Ontspanning – Gezondheid – Herstel – Balans – Genieten – Bevrijding

PDS-gerelateerde klachten kunnen een flinke stoorzender zijn in je leven.

Lichamelijke klachten:

 • (Krampende) buikpijn
 • Verstopping
 • Diarree
 • Opgeblazen gevoel
 • Zuurbranden
 • Moeheid

Psychische klachten:

 • Angstklachten
 • Sombere gevoelens
 • Burn-out  
 • Prikkelbaarheid
 • Slaapproblemen

Behandeling PDS- en spijsverteringsklachten:

PDS- en spijsverteringsklachten hebben geen standaardbehandeling. Welke behandeling op jou van toepassing is hangt af van de aard en ernst van je klachten. Het behandeltraject wordt op jou afgestemd.

In de praktijk hebben we cliënten met maag- en darmproblemen, collitis ulcerosa, ziekte van Crohn, PDS-klachten of andere spijsverteringsklachten, problemen met stress-, angst- of paniekgevoelens. We stemmen de begeleiding altijd af op wat voor jouw herstel belangrijk is.

Een voorbeeld van een combinatie herstel behandeling is voedings-, orthomoleculaire adviezen aan de hand van inzichten vanuit laboratorium uitslag(en) zoals bloed-, ontlastings- of speekselonderzoek. Een combinatie behandeling kan ook bestaan uit voetreflex- en klanktherapie, PDS-therapie, coaching of psychosociale therapie.

Oplossingsgerichte darmtherapie

PDS therapie, ook wel ‘Darm Management bij PDS’ genoemd is gebaseerd op hypnotherapie en wordt sinds 1996 met succes in Nederland toegepast. PDS therapie bestaat uit een behandeltraject dat helpt je klachten aan te pakken en weer een normaal leven te leiden.

Om het effect van de behandeling optimaal te laten zijn, krijg je oefeningen en adviezen mee naar huis. Dit zijn lichamelijke oefeningen en visualisaties. Het is daarom belangrijk dat je gemotiveerd bent om actief hiermee aan de slag te gaan.

Samen kunnen we er alles aan doen om je klachten te doen laten afnemen. De meeste mensen ervaren door de behandeling een sterke vermindering van de klachten of de klachten verdwijnen helemaal.

Heb je al een lange zoektocht achter de rug en heb je al één of meerdere onderzoeken laten verrichten, maar ben je nog steeds niet veel verder gekomen en niet (volledig) van je klachten af?

Zie je door de bomen het bos niet meer door alle tegenstrijdige of overlappende adviezen en ben je op zoek naar verdiepende informatie.

Maak dan een afspraak, neem al je onderzoeken en supplementen mee, zodat we geen dubbele onderzoeken hoeven te doen en alles kunnen bespreken om jou zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Laat je begeleiden door de therapeuten bij Gezond Zijn Centrum, praktijk Zielsgeluk.

Adviezen:

Kijk eens mee naar de gratis online presentatie die Natasja regelmatig geeft over cel gezondheid: dit is de basis. Zij legt uit hoe de darmen, huid, hormonen en de vertering uit balans kunnen raken en hierdoor allerlei klachten veroorzaakt kunnen worden (fysiek – emotioneel – mentaal). Wil je de link ontvangen? Whatsapp, e-mail natasjapraktijkzielsgeluk@gmail.com of  tel: 06-40806851.

‘Vraag altijd om professioneel advies of hulp als je overweegt om voedingssupplementen te nemen’. Er is een groot verschil tussen producten en wat bij de één een goede aanvulling kan zijn, kan bij de ander juist voor ontstekingsreacties zorgen.

Er wordt breed en verdiepend gekeken naar jou als uniek mens en vanuit onafhankelijke medische analyses worden adviezen gegeven. Het is belangrijk om te volgen wat er in jou lichaam gebeurd als je met voedingsaanpassingen en supplementen aan de slag gaat.

Bij ons kun je terecht voor advies of een behandeltraject met gezondheidscheck, tussendoor korte contacten hoe het met je gaat en na een aantal maanden de tweede meting om te kunnen zien hoe jouw lichaam het oppakt en om eventueel adviezen en doseringen aan te passen. Het is belangrijk als therapeut, maar ook voor jezelf, om de veranderingen en vorderingen te weten. Het is erg motiverend als je je beter voelt en ook ziet dat je lichaam gaat herstellen (zowel op celniveau, de darmen, hormonen, huid, etc..).

Ervaringen

De mindfulness cursus heeft mij geleerd om meer in het moment te leven en beter om te gaan met Stress en spanning. Omar

Het is fijn om tijdens de mindfulness avonden samen met gelijk gestemde te mediteren. Bob creëert een warme gezellige sfeer. Karin

Natasja legt de informatie in de Webinar in makkelijke taal uit. Ze laat duidelijke plaatjes zien. Na haar uitleg begreep ik waarom mijn huid en blaasklachten steeds weer terugkwamen. Denise

Door de presentatie werd ik weer gemotiveerd. Ze legt alles goed uit. Ze gaf adviezen waar ik snel voelbare en zichtbare resultaten door kreeg. Lennie

Na meer dan 10 jaar lange zoektocht heeft Natasja me geholpen met de kern waar mijn klachten vandaan komen. Ik ben nu bewust wat ik nodig heb. Irma

Tijdens de presentatie werd mij duidelijk waarom ik snel moe en overprikkeld was. Bob heeft mij geleerd om beter mijn grenzen aan te geven. Mark

De klankavonden geven mij rust en ontspanning voor langere tijd. Marjanne

Klankavonden geven mij een gevoel als of ik op vakantie ben geweest. Ik doe volgende keer weer mee. Dank je wel Gijs

Door haar presentatie snap ik waarom ik, na vele therapeut adviezen, nog steeds niet volledig was hersteld. Sonja

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Praktijk Zielsgeluk