Voetreflextherapie en klankreflexologie

Wat is voetreflextherapie?

Voetreflextherapie is een natuurgeneeswijze waarbij door behandeling van reflexzones in de voeten er wordt getracht het evenwicht in het lichaam te herstellen. Hierdoor wordt het lichaam in staat gesteld om zichzelf te genezen. Men gaat dus uit van het zelf genezend vermogen van de cliënt. De therapeut oefent druk uit op de zones in de voeten welke elk op zich corresponderen met organen en weefsels in het lichaam. Voetreflextherapie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam, geest en ziel volmaakt met elkaar verbonden zijn en één geheel vormen. Voetreflextherapie vervangt GEEN behandeling die door een arts wordt voorgeschreven, maar kan deze wel aanvullen en ondersteunen. Door voetreflextherapie kunnen klachten verminderen of weggaan. Bovendien is het ontspannend, verhoogt het je weerstand, werkt het positief op je gemoedstoestand en men slaapt er meestal beter door.

Voetreflextherapie gecombineerd met  klankreflexologie:

Wat is klankreflexologie: een voetreflexbehandeling wordt gecombineerd met klankmassage. Het is een therapievorm waarbij reflexologie gecombineerd wordt met klank en trilling.

Voet- en klankreflex behandeling

Tijdens deze behandeling wordt een overzicht gemaakt van de gevoelige punten op de voeten om een indruk te krijgen waar de harmonie is verstoord en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven.
Afhankelijk van de persoon kunnen de volgende bijverschijnselen optreden:
Uren tot dagen na de behandeling:

  • urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam);
  • meer energie of juist vermoeidheid komt meer los, zodat het lichaam kan herstellen;
  • oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen;
  • meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorpus, e.d.);
  • veranderde gevoelens op allerlei gebied.

Wat er ook gebeurt, het is allemaal goed. Het wil zeggen dat er iets in gang is gezet. Laat mij weten wat er tijdens de behandeling gebeurt en vertel mij de volgende keer hoe de tussenliggende periode is verlopen. Dat helpt om weer verder te komen.

Wil jij ook jouw beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten loslaten en
positieve gevoelens terughalen. Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Werkwijze

Aan de hand van de klacht wordt eerst een beeld verkregen van de gehele gezondheidssituatie. Dit doen we door middel van een gesprek en een voetreflexzone onderzoek. Op grond hiervan wordt in overleg een behandelplan opgesteld.

Het kan zijn dat al na één behandeling de klacht verminderd. Meestal is het echter zo dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

  • Klankreflexologie
  • Voetreflex- en klankreflex tijdens zwangerschap, klik dan hier
  • Voetreflextherapie na de bevalling, klik dan hier
  • Voetreflexcursus “klachtgericht leren behandelen”, klik dan hier