Voetreflexmassage voor of tijdens de zwangerschap

Een voetreflexmassage kan vele klachten die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan, helpen verminderen. Denk bijvoorbeeld aan aanhoudende misselijkheid, vermoeidheid, een beginnende hoge bloeddruk, aanhoudende verkoudheid, spataderen en aambeien, vocht vasthouden, rug- , heup-, lies- en bekkenklachten, zwangerschapsdiabetes en steeds terugkerende blaasontsteking.

Je kunt bij Praktijk Zielsgeluk in Purmerend terecht voor een voetreflexmassage gericht op de zwangerschap.

Bij voetreflexmassage worden de reflexzones, die op de voeten aanwezig zijn, behandeld. De reflexzones corresponderen met alle organen, klieren, gewrichten, wervelkolom, spieren en andere delen van het lichaam. Door een voetreflex behandeling, op de gehele voeten en onderbenen, ontspant het lichaam, verbetert de doorbloeding en heeft een relaxerende werking op het zenuwstelsel. Voetreflextherapie helpt het zelf genezend vermogen en brengt het lichaam terug in balans.

Een voetreflexmassage om diverse kwaaltjes tijdens je zwangerschap aan te pakken

Elk onderdeel van je lichaam functioneert optimaal en alle onderdelen werken met elkaar samen. Dan is het lichaam en de geest perfect in balans. Maar raakt één onderdeel uit balans, dan kan het lichaam wel door werken maar niet optimaal functioneren. De andere onderdelen raken op den duur overbelast en kunnen uitvallen. Al is zwangerschap geen ziekte, toch kunnen er tijdens de zwangerschap hinderlijke klachten ontstaan. Veel van deze klachten kunnen zonder enig bezwaar met een speciaal op de zwangerschap gerichte voetreflexmassage behandeld worden. Het is een aangename, milde, niet-toxische behandelmethode die tevens voor een goede doorbloeding van het gehele lichaam zorgt. Het brengt bovendien een heerlijke ontspanning met zich mee, waar zowel moeder als kind baat bij hebben. Door ervaring is gebleken dat een voetreflexmassage tijdens de hele zwangerschap veel goeds kan doen. Bij een risicozwangerschap ligt de beslissing voor een behandeling bij een arts of verloskundige. De behandelaars bij Praktijk Zielsgeluk krijgen regelmatig doorverwijzingen van huisarts, praktijkondersteuners en verloskundigen. Ook is er altijd overleg en afstemming mogelijk.  

Voetreflexmassage als de zwangerschap lang op zich laat wachten

Je kunt deze speciale voetreflexmassage al toepassen vóórdat je zwanger bent of wanneer een zwangerschap wat langer op zich laat wachten. Ook een voetreflexmassage voor de man kan in dit geval heel positief uitpakken.

Voetreflextherapie tijdens de bevalling of als de weeën maar niet op gang komen

Ook tijdens de bevalling kan men baat hebben bij een speciale voetreflexzonebehandeling. Een voorbeeld hiervan is dat de vliezen zijn gebroken, maar de weeën niet op gang komen.

Voetreflexologie bij baby’s

Baby’s vinden het heerlijk om gemasseerd te worden. Ze staan nog erg open en reageren daardoor heel snel op een behandeling. De behandeling is dan ook maar heel kort. Voetreflexologie kan goed helpen bij onrustige baby’s en huilbaby’s, onrustig slapen, en ook als de kinderen vaak verkouden zijn, reflux of oorontsteking hebben, lastig eten, moeilijk poepen of last hebben van darmkrampjes.

Meer informatie over voetreflex

Heb je interesse in een voetreflexmassage gericht op zwangerschap en wil je hier meer over weten? Lees dan de volgende links eens:

Wil jij ook jouw beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten loslaten en
positieve gevoelens terughalen. Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Neem nu contact met ons op

Praktijk Zielsgeluk in Purmerend is gespecialiseerd in diverse natuurgeneeskundige, orthomoleculaire en fysieke behandelingen. Van een voetreflexmassage tijdens de zwangerschap tot triggerpointmassages en adviesgesprekken voor het versterken van je kinds immuunsysteem: je kunt er bij ons een afspraak voor maken. Als je hier interesse in of vragen over hebt, kun je bellen naar 06-40806851 (Natasja) of 06-19729253 (Bob) of een e-mail sturen naar natasjapraktijkzielsgeluk@gmail.com.