Voetreflex cursus

Aanraken en aangeraakt worden is voor volwassen en vooral voor kinderen een eerste levensbehoefte. Het belang van knuffelen en aanraken van kleine kinderen is inmiddels ruimschoots bewezen. (Tip: boekje “Liefdevolle aanraking”).
Het liefdevol aanraken vergroot het gevoel van geborgenheid versterkt het positief zelfbeeld, werkt ontspannend en bevordert de communicatie.

Cursus voetreflex, “ontspannend en klachtgericht leren behandelen”.

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten (aan het eind van de negende bijeenkomsten wordt de cursus afgerond met een certificaat).

De inhoud van de cursus:

  • U leert klachtgericht behandelen. D.w.z. bijvoorbeeld als iemand verkouden is, welke punten op de voeten behandel je dan om iemand sneller van zijn/haar verkoudheid af te helpen, maag- en darmklachten, hoofdpijn, spierspanning, oorpijn, reflux, astmatische klachten, etc, etc.
  • De inhoud van de cursus is afhankelijk welke klachten de deelnemers willen leren behandelen.
  • U kunt uzelf leren behandelen en/of iemand anders.
  • U krijgt informatie mee als naslagwerk.
  • Het advies is om te oefenen tussen de cursusbijeenkomsten in.
  • Aan het begin van de vervolglessen zal eerst geoefend worden met wat in de eerdere les is behandeld om steeds meer vertrouwen te krijgen in de behandeling die je geeft.
  • U bent aan het einde van de 9 bijeenkomsten geen therapeut. Dat wil zeggen dat u uzelf kunt behandelen en uw naasten die gezond zijn (griepklachten mag wel!).
  • Omdat u geen therapeut bent, raden wij ten strengste af om zwangeren te behandelen en mensen die ziek zijn: diabetes, schildklier- en chronische darmproblematiek, hoge bloeddruk, e.a.

De cursus gaat door bij minimaal zes deelnemers.

De bijdrage deel I beginners: 3 bijeenkomsten van 1,5 uur € 90,00; Deel II gevorderd: 3 bijeenkomsten van 2 uur 90,00; Deel III 3 bijeenkomsten van 2,5 uur: 3 bijeenkomsten (met certificaat) 105,00.

Ook uw baby kunt u helpen door voetreflex toe te passen.

Een halfuur leren uw kindje klachtgericht behandelen (individueel les), bedraagt 35,- (0 t/m 2 jaar), 40,- (3 t/m 12 jaar).

Ook groepslessen babymassage en voetreflex (minimaal zes deelnemers). Bijdrage: 75,- voor 3 bijeenkomsten van 1 uur.

Locatie: Babyboetiek, Willem Eggert, eerste etage. Aanmelding hiervoor in de winkel.