Voetreflex cursus

Aanraken en aangeraakt worden is voor volwassen en vooral voor kinderen een eerste levensbehoefte. Het belang van knuffelen en aanraken van kleine kinderen is inmiddels ruimschoots bewezen. (Tip: boekje “Liefdevolle aanraking”).
Het liefdevol aanraken vergroot het gevoel van geborgenheid versterkt het positief zelfbeeld, werkt ontspannend en bevordert de communicatie.

Cursus voetreflex, “ontspannend en klachtgericht leren behandelen”.

De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten (aan het eind van de negende bijeenkomsten wordt de cursus afgerond met een certificaat).

De inhoud van de cursus:

  • U leert klachtgericht behandelen. D.w.z. bijvoorbeeld als iemand verkouden is, welke punten op de voeten behandel je dan om iemand sneller van zijn/haar verkoudheid af te helpen, maag- en darmklachten, hoofdpijn, spierspanning, oorpijn, reflux, astmatische klachten, etc, etc.
  • De inhoud van de cursus is afhankelijk welke klachten de deelnemers willen leren behandelen.
  • U kunt uzelf leren behandelen en/of iemand anders.
  • U krijgt informatie mee als naslagwerk.
  • Het advies is om te oefenen tussen de cursusbijeenkomsten in.
  • Aan het begin van de vervolglessen zal eerst geoefend worden met wat in de eerdere les is behandeld om steeds meer vertrouwen te krijgen in de behandeling die je geeft.
  • U bent aan het einde van de 9 bijeenkomsten geen therapeut. Dat wil zeggen dat u uzelf kunt behandelen en uw naasten die gezond zijn (griepklachten mag wel!).
  • Omdat u geen therapeut bent, raden wij ten strengste af om zwangeren te behandelen en mensen die ziek zijn: diabetes, schildklier- en chronische darmproblematiek, hoge bloeddruk, e.a.

De cursus gaat door bij minimaal zes deelnemers.

De bijdrage deel I beginners: 3 bijeenkomsten van 1,5 uur € 90,00; Deel II gevorderd: 3 bijeenkomsten van 2 uur 90,00; Deel III 3 bijeenkomsten van 2,5 uur: 3 bijeenkomsten (met certificaat) 105,00.

Ook uw baby kunt u helpen door voetreflex toe te passen.

Een halfuur leren uw kindje klachtgericht behandelen (individueel les), bedraagt 35,- (0 t/m 2 jaar), 40,- (3 t/m 12 jaar).

Ook groepslessen babymassage en voetreflex (minimaal zes deelnemers). Bijdrage: 75,- voor 3 bijeenkomsten van 1 uur.

Locatie: Babyboetiek, Willem Eggert, eerste etage. Aanmelding hiervoor in de winkel.

Ervaringen

De mindfulness cursus heeft mij geleerd om meer in het moment te leven en beter om te gaan met Stress en spanning. Omar

Het is fijn om tijdens de mindfulness avonden samen met gelijk gestemde te mediteren. Bob creëert een warme gezellige sfeer. Karin

Natasja legt de informatie in de Webinar in makkelijke taal uit. Ze laat duidelijke plaatjes zien. Na haar uitleg begreep ik waarom mijn huid en blaasklachten steeds weer terugkwamen. Denise

Door de presentatie werd ik weer gemotiveerd. Ze legt alles goed uit. Ze gaf adviezen waar ik snel voelbare en zichtbare resultaten door kreeg. Lennie

Na meer dan 10 jaar lange zoektocht heeft Natasja me geholpen met de kern waar mijn klachten vandaan komen. Ik ben nu bewust wat ik nodig heb. Irma

Tijdens de presentatie werd mij duidelijk waarom ik snel moe en overprikkeld was. Bob heeft mij geleerd om beter mijn grenzen aan te geven. Mark

De klankavonden geven mij rust en ontspanning voor langere tijd. Marjanne

Klankavonden geven mij een gevoel als of ik op vakantie ben geweest. Ik doe volgende keer weer mee. Dank je wel Gijs

Door haar presentatie snap ik waarom ik, na vele therapeut adviezen, nog steeds niet volledig was hersteld. Sonja

Praktijk Zielsgeluk