Natuurgeneeswijze voor mens en gezondheid

Natuurgeneeswijze is een verzamelnaam voor een aantal therapieën gericht op mens en gezondheid. Deze therapieën voor natuurgeneeswijze hebben als overeenkomstig doel dat ze met behulp van adviezen en natuurlijke middelen het zelf genezend vermogen en zo de gezondheid van de mens versterken. De therapeuten van Praktijk Zielsgeluk in Purmerend zijn gespecialiseerd in natuurgeneeskunde.

Verschil natuurgeneeswijze voor mens en gezondheid en reguliere gezondheidszorg

Natuurgeneeskunde is complementair aan de reguliere gezondheidszorg. In de natuurgeneeskunde bestrijd je een klacht niet met middelen, maar stimuleer je het lichaam om sterker te worden, zodat het bijvoorbeeld zelf effectiever een bepaalde ziektekiem kan bestrijden. Je kan een natuurgeneeskundige van onze praktijk zien als een coach, die met je meedenkt over hoe je je gezondheid kunt verbeteren. Daarnaast kun je een arts zien als iemand die je helpt de symptomen van je ziekte te bestrijden.

Celgezondheid

Voordat je bij ons begint met de natuurgeneeswijze voor mens en gezondheid, is het belangrijk om te weten hoe jouw gezondheid is opgebouwd. Hiervoor gaan we naar de bouwstenen van je lichaam kijken, namelijk je cellen. Zowel je verteringsstelsel, immuunsysteem, zenuw- en hormonen, hersenen, bloed, hart- en vaten bestaan uit verschillende cellen met ieder hun eigen specialisaties.

Stel je voor dat jouw huis (lees: je lichaam) gebouwd is van materialen die van slechte kwaliteit zijn. Wat is dan de staat van dat huis? Of als de fundering niet groot en diep genoeg is; hoe stabiel is dan jouw huis? Met je gezondheid is het niet anders. Zijn je cellen niet gezond, dan kun je dat vroeg of laat merken doordat je chronische vermoeidheid of andere ziektebeelden gaat ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan psychische klachten, zoals een burn-out of depressie.

Voorbeelden van chronische klachten die kunnen ontstaan:

  • Hormonale klachten
  • Allergieën
  • Pijn
  • Hart- en vaatziekten
  • Diabetes
  • Reuma
  • Fibromyalgie
  • Spijsverteringsproblemen
  • Huidproblemen

In eerste instantie krijg je last van vage klachten, vaak veroorzaakt door langdurige, laaggradige ontstekingen. Doe je hier niets mee, dan is de kans groot dat de klachten verergeren en er steeds meer klachten bijkomen. Je hebt dit aftakelingsproces niet altijd in de gaten. De opstapeling van afvalstoffen in vet-, bindweefsel en organen is een sluipend proces. Voor je het weet, heb je een chronische klacht of een opeenstapeling van klachten ontwikkeld. Door middel van bloedanalyses kun je inzichten krijgen hoe het bij jou op celniveau is. Blijkt dat ergens in jouw lijf ondersteuning nodig is, dan geeft Natasja je als darmtherapeut adviezen en helpt ze je hierbij om de celstofwisseling en spijsvertering weer te herstellen.

Vragen over natuurgeneeskunde of wil je een afspraak maken?

Redenen om (ook) een natuurgeneeskundige in te schakelen bij ziekte

Hoe heftiger en riskanter je ziekteverschijnselen, hoe groter de kans dat een arts met gangbare medicatie moet ingrijpen. Artsen en therapeuten kunnen echter ook uit ‘alternatieve geneeswijzen’, ofwel natuurgeneeswijze, soms verbazingwekkende resultaten boeken bij ernstige klachten van de gezondheid van de mens. Als je nadenkt over de keuze die je hebt over hoe je het best om kunt gaan met je gezondheid en de klachten, bedenk dan ook dat gangbare medicijnen vaak bijwerkingen hebben, die je gezondheid op een ander vlak kunnen ondermijnen. Ons advies is om je klachten aan te pakken met een behandeling van een gangbare arts en vervolgens advies te vragen aan een expert in natuurgeneeswijze voor de mens, om je gezondheid op lange termijn te versterken en het langdurig gebruik van medicijnen te beperken.

PERSOONLIJK | INDIVIDUEEL | UNIEK | OPLOSSINGSGERICHT | AANDACHT | EMPATISCH | DAADKRACHTIG | VITALITEIT | BALANS | ENERGIE

Voorbeeld van natuurgeneeswijze voor mens en gezondheid: de blaasontsteking

Als je last hebt van een blaasontsteking, dan schrijft je huisarts meestal antibiotica voor. Vaak remt dit de bacteriën om zich verder voort te planten, waardoor de ontsteking stopt. Het zelf genezend vermogen moet hierna nog wel zorgen dat de afvalstoffen worden opgeruimd die de (dode) bacteriën produceerden. Het probleem bij antibiotica is dat dit niet alleen de slechte bacteriën doodt, maar ook de goede. Deze goede bacteriën spelen een belangrijke rol in onder meer het immuunsysteem en worden ook wel de ‘darmflora’ genoemd. Een expert in natuurgeneeswijze voor mens en gezondheid kan daarom adviseren om tijdens of na een antibioticakuur een middel te slikken dat de darmflora ondersteunt. Zo kan de natuurgeneeskunde dienen als aanvulling op de ‘gewone’ of allopathische geneeskunde.

Op natuurlijke wijze sterker worden na ziekte

Na een blaasontsteking moet je weer op krachten komen. Als dat niet lukt, krijg je vaak binnen de kortste keren een nieuwe blaasontsteking. Om werkelijk beter te worden, is er meer nodig dan een medicijn. Een sterk zelf genezend vermogen speelt daarbij een grote rol. Als je al een aantal blaasontstekingen hebt gehad, dan zou je met behulp van natuurgeneeswijze voor mens en gezondheid minder gevoelig voor blaasontstekingen kunnen worden. Deels kan dat met behulp van kruiden (cranberry), vitamines en voetreflexzonetherapie. Voetreflexzonetherapie kan je ook helpen het immuunsysteem te prikkelen. Klachten zoals oorontsteking, verkoudheid en een geprikkelde blaas, maar ook klachten tijdens de zwangerschap, kunnen goed behandeld worden met deze therapie.

Natuurgeneeskunde pakt vaak meer dan één oorzaak aan

Een ander verschil tussen de gangbare geneeskunde en de natuurgeneeskunde, is dat er in de natuurgeneeswijze vanuit wordt gegaan dat een klacht binnen de gezondheid van de mens meestal meerdere oorzaken heeft. Soms is verandering van voeding genoeg om klachten te overwinnen, soms een middel om het immuunsysteem te versterken en soms voetreflexzonetherapie of behandeling van de geest. Stress is een factor die het immuunsysteem behoorlijk kan ondermijnen. Kortom, een ziekte is meer dan een bacterie en een mens is meer dan een orgaan wat niet goed functioneert! Natuurgeneeswijze biedt de mens veel mogelijkheden om op alternatieve manier aan de gezondheid te werken en zo gezonder te worden.

Ziekte: alleen lastig of ook zinvol?

Tenslotte is een verschil tussen gangbare en alternatieve artsen, dat ze vaak verschillend tegen het nut van klachten als koorts en dergelijke aankijken. Een gangbare arts zal meestal eerder geneigd zijn om bij koorts temperatuur verlagende middelen te adviseren dan een expert in natuurgeneeswijze voor mens en gezondheid. Koorts is een belangrijk onderdeel van het zelf genezend vermogen: het is bedoeld om de bacterie of het virus te remmen in z’n groei en een poging van het lichaam zich zo te ontdoen van z’n belager. Koorts krijgen is een teken van de kracht van het immuunsysteem. Ouderen krijgen vaak nauwelijks meer koorts en ontwikkelen daardoor eerder chronische klachten. Natuurlijk kan de koorts gevaarlijk hoog worden en daarom is het belangrijk om koorts remmende middelen bij de hand te hebben, maar zet ze niet te vroeg in! Een expert in natuurgeneeswijze voor mens en gezondheid helpt je hierbij.

Vraag om meer informatie

Natuurgeneeswijze kan zeer effectief zijn voor de mens en zijn gezondheid. Ervaar je klachten met je gezondheid en ben je benieuwd wat natuurgeneeswijze voor jou als mens kan doen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Je bereikt ons telefonisch via 06-40806851 (Natasja) of 06-19729253 (Bob).

Ervaringen

De mindfulness cursus heeft mij geleerd om meer in het moment te leven en beter om te gaan met Stress en spanning. Omar

Het is fijn om tijdens de mindfulness avonden samen met gelijk gestemde te mediteren. Bob creëert een warme gezellige sfeer. Karin

Natasja legt de informatie in de Webinar in makkelijke taal uit. Ze laat duidelijke plaatjes zien. Na haar uitleg begreep ik waarom mijn huid en blaasklachten steeds weer terugkwamen. Denise

Door de presentatie werd ik weer gemotiveerd. Ze legt alles goed uit. Ze gaf adviezen waar ik snel voelbare en zichtbare resultaten door kreeg. Lennie

Na meer dan 10 jaar lange zoektocht heeft Natasja me geholpen met de kern waar mijn klachten vandaan komen. Ik ben nu bewust wat ik nodig heb. Irma

Tijdens de presentatie werd mij duidelijk waarom ik snel moe en overprikkeld was. Bob heeft mij geleerd om beter mijn grenzen aan te geven. Mark

De klankavonden geven mij rust en ontspanning voor langere tijd. Marjanne

Klankavonden geven mij een gevoel als of ik op vakantie ben geweest. Ik doe volgende keer weer mee. Dank je wel Gijs

Door haar presentatie snap ik waarom ik, na vele therapeut adviezen, nog steeds niet volledig was hersteld. Sonja

Praktijk Zielsgeluk