EMDR / traumaverwerking

EMDR = Eye Movement Desensitization and Reprocessing. EMDR is een therapie voor mensen die last hebben van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een traumatische bevalling, verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, die in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben kan de methode gebruikt worden.

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen.
Mensen kunnen verschillende emotionele en lichamelijk reacties aan de traumatische gebeurtenis overhouden, die met EMDR en regelmatig in combinatie met NLP en hypnotherapie, goed te behandelen zijn:
vermijdingsgedrag, somberheid en/of gevoelens van angst, schaamte, verdriet, schuld of boosheid. Ook kan iemand last hebben van herbelevingen (‘flashbacks’) en nachtmerries die je herinneren aan de traumatische gebeurtenis. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties, dit wordt ook wel ‘post traumatische stress-stoornis’ (PTSS) genoemd.

De belangrijkste insteek is om je te ondersteunen de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken, met als doel de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Psychosociale therapeutische steun (hulp bij emotionele en mentale klachten):

Als u interesse heeft of vragen, kunt u bellen naar 06-40806851, 06-19729253 of e-mailen naar natasjapraktijkzielsgeluk@gmail.com

Wil jij ondersteuning? Maak vrijblijvend een afspraak.