Regressietherapie

Regressietherapie behoort tot de regressiepsychologie en helpt je om delen van jezelf terug te vinden, trauma’s te verwerken, inzicht in je overlevingsmechanismen te krijgen en een nieuwe leef structuur op te bouwen. Regressiepsychologie betekent teruggaan in de tijd. Je kunt bij Praktijk Zielsgeluk in Purmerend terecht voor regressietherapie op maat.

Trauma’s en regressiepsychologie

Een (ernstig) trauma kun je al voor je geboorte of in je eerste levensjaren oplopen. Ook in de verdere ontwikkeling van je leven kan het een en ander zijn voorgevallen, waardoor je er nu niet meer uitkomt. Je kunt daar jaren later nog steeds last van hebben. Door terug te gaan in de tijd met behulp van regressiepsychologie, kun je de problemen die je nu met jezelf hebt lokaliseren. Je kunt inzicht krijgen in het hoe en waarom en de problemen oplossen door oude structuren te veranderen.

Hoe gaan we terug in de tijd met regressiepsychologie?

Tijdens de therapie gaan we eerst met een vraaggesprek uitzoeken wat de problemen zijn en wat je nog weet van het trauma. Daarna zoeken we met een voorstellingsbrug uit wat je niet meer weet. Deze brug brengt het onderbewustzijn naar het bewustzijn: je bent er dus volledig bij, je hoort wat je zegt en je ziet wat je toen hebt moeten doen om te overleven. We werken tijdens de therapie vooral met je innerlijke kind. Dat zijn delen van jezelf die op hun eigen manier een overlevingsproces op gang hebben gezet. Deze delen kunnen je leven nu beheersen, zodat je niet weet waarom je iets doet of juist niet doet. De bedoeling van regressiepsychologie is dat je door met je innerlijke kind te werken, de balans terugvindt in jezelf.

Ontdek hoe we je nog meer kunnen helpen

Je kunt bij Praktijk Zielsgeluk in Purmerend terecht voor psychosociale therapeutische steun, ofwel hulp bij emotionele en mentale klachten, in verschillende vormen. Lees bijvoorbeeld meer over:

Wil jij ook jouw beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten loslaten en
positieve gevoelens terughalen. Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Maak meteen een afspraak

Regressiepsychologie kan je helpen om van je trauma’s af te komen, waardoor je beter in je vel gaat zitten. In onze praktijk in Purmerend geven we therapie die is afgestemd op jou als persoon en jouw situatie. Heb je interesse in of vragen over deze therapie? Bel dan naar 06-40806851 (Natasja) of 06-19729253 (Bob) of stuur een e-mail naar info@praktijkzielsgeluk.nl en we staan je graag te woord.