Psycho oncologische therapie

Psycho oncologische therapie biedt hulp aan mensen bij  het accepteren van “wat niet veranderbaar is” en daarmee leren omgaan. Dit biedt ruimte om te ontdekken wat waardevol en echt belangrijk voor je is en hoe jij daar vorm aan kunt geven. Deze methode helpt je om persoonlijke patronen van denken, voelen en doen beter te begrijpen en te beseffen dat negatieve gevoelens en gedachten tijdelijk zijn en dat je meer bent dan wat je denkt of voelt. Op die manier kun je dat wat er is beter dragen.

Wat is Psycho oncologische therapie?

Psycho oncologische therapie is een psychosociale therapievorm voor mensen met kanker en herstel van ziek zijn. De medische diagnose of de geneeskundige behandeling is niet ons werkterrein. Wij ondersteunen de behandeling met psychotherapeutische methoden die bij u passen. Mensen die ernstig ziek zijn, worden omringd door een uitstekende geneeskundige zorg en vaak intensief gesteund door hun naasten. De eigen rol is er dikwijls een van: afwachten, en hopen. Een vraag die daarbij kan opkomen is: wat kan ik zélf doen?
U kunt bij ons op verhaal komen en methoden aanleren waardoor uzelf iets kunt doen om u beter te voelen. Wij begeleiden u bij het verminderen van spanningen, emoties en ook bij levensvragen. Uitgangspunt is uw persoonlijke situatie en alles wat er in uw leven verandert. Belangrijk is daarmee te leren omgaan op een manier die bij u past en goed voelt.
Een veel gehoorde uitspraak “Kanker heb je niet alleen”. Ook de naasten kunnen te maken krijgen met gevoelens als machteloosheid, onzekerheid, boosheid en verdriet. Ook voor jou als naaste is het goed bij jezelf te kunnen blijven, handvatten te krijgen hoe je gevoelens kunt uiten en in je kracht te blijven.

Wil jij ook jouw beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten loslaten en
positieve gevoelens terughalen. Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Psycho sociale therapeutische steun (hulp bij emotionele en mentale klachten)

  • Coaching.
  • Kinder coach: doelgerichte hulp voor kinderen
  • EMDR = traumaverwerking.
  • Hypnotherapie, klik dan: hier.
  • NLP (neurolignuistische psychologie), klik dan: hier.
  • Regressietherapie, klik dan: hier voor meer informatie.
  • Relatiethapie/relatiecoaching, meer info. klik dan: hier.
  • Rouw- en verliesverwerking.
  • Transactionele Analyse

Cursussen en workshops:

  • Meditatie en mindfulness cursus, klik dan: hier.

Wie zijn de therapeuten bij Praktijk Zielsgeluk? Klik hier voor meer informatie.