Psychosociaal therapeut in Purmerend

Ben je op zoek naar een ervaren psychosociaal therapeut in Purmerend? Bij Praktijk Zielsgeluk, in het centrum van Purmerend, ben je op de juiste plek. De psychosociaal therapeut begeleidt je om inzichten te krijgen in jouw belemmerende gedachtes,  overtuigingen, angsten en gedrag en hoe je deze kunt ombuigen in helpende gevoelens en gedachten en hierop volgend gedrag, met als resultaat dat je meer jezelf mag zijn, vrijer in het leven staat en meer kunt genieten van het moment.

Ontspanning – Balans – Levensvreugde – (Zelf)vertrouwen

Kom van diverse psychische problemen af met behulp van een psychosociaal therapeut in Purmerend

De werkzaamheid van psychotherapie is in wetenschappelijk onderzoek bij diverse stoornissen aangetoond. Zo blijkt psychotherapie onder andere effectief bij depressies, angststoornissen, gedrags- en eetstoornissen. De therapie kan verder behulpzaam zijn na een traumatische gebeurtenis, bij onbegrepen lichamelijke klachten (SOLK of ALK klachten) of bij relatieproblemen.

Haal het meeste uit de therapie

Psychotherapie werkt alleen wanneer je zelf actief meewerkt aan de therapie. Er wordt verwacht dat je eerlijk vertelt wat er in je omgaat, wat je denkt en voelt. Verder is het nodig dat je ook buiten de gesprekken met je psychosociaal therapeut in Purmerend met de therapie ‘bezig’ bent, door bijvoorbeeld over bepaalde zaken na te denken, of door gevoelens en gedachten te noteren.

Integrale psychosociale therapie

Bij integrale psychosociale therapie wordt de therapie afgestemd op de persoon. Daarbij kan het zijn dat de psychosociaal therapeut in Purmerend bij Praktijk Zielsgeluk diverse therapieën combineert voor een optimaal resultaat. Er kunnen diversie therapievormen worden ingezet, zoals Body Mind Release, Coaching, Hypnotherapie, NLP, Sociaal Panorama, Bevrijd Jezelf-therapie, RET en cognitieve gedragstherapie. Je kunt in onze praktijk in Purmerend terecht voor diverse soorten steun van de psychsociaal therapeut, namelijk:

Wil jij ook jouw beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten loslaten en
positieve gevoelens terughalen. Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek.

Psychosociale therapie ook voor kinderen en jongeren

Wat fijn dat je onze website hebt gevonden! Dat betekent dat je op zoek bent naar ondersteuning. Door Bob en Natasja wordt je gezien én gehoord. Ze zijn vertrouwenspersonen om mee te praten. Als je meer over jezelf wilt leren of je wilt begeleiding voor de dingen waar je het op dit moment moeilijk mee hebt in het leven. Jij staat op de eerste plaats en samen met de psychosociaal therapeut in Purmerend krijg je inzichten in helpende en bekrachtende gedachten, zoals:

 • Word je gepest?
 • Heb jij weinig zelfvertrouwen?
 • Heb je last van faalangst?
 • Kun je je lastig concentreren
 • Val je moeilijk in slaap of lig je heel lang wakker ’s nachts?
 • Voel je je al een hele lange tijd moe?
 • Voel je je niet begrepen?
 • Zijn je ouders gescheiden of gaan ze scheiden?
 • Heb je last van stress en spanning (in je hoofd en je lijf)?
 • Heb je last van hoofdpijn of andere pijnklachten?
 • Loop je steeds met gedachten rond die je lastig van je af kunt zetten?
 • Ben je bang om alleen te zijn?
 • Heb je verlatingsangst?
 • Vind je het lastig om jezelf te zijn?
 • Ben je bang dat ze je niet aardig vinden?
 • Word je geslagen of zegt iemand steeds nare dingen tegen je?
 • Raakt iemand je aan op plekken die niet oké voor jou voelen?
 • Zit je ergens mee en durf je dit tegen niemand te zeggen, maar je wilt er wel graag over praten?

Cognitieve gedragstherapie bij de psychosociaal therapeut in Purmerend

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Deze therapie richt zich vooral op de manier van denken van een cliënt en de emoties die daar bij horen. Als je gedachten over bepaalde dingen of gebeurtenissen steeds negatief zijn, is de kans aanwezig dat je somber, boos of angstig wordt. Dit kan je geestelijke gezondheid beïnvloeden.

Cognitieve gedragstherapie beïnvloedt dus gedrag, gedachten en gevoel. De persoon gaat anders tegen een situatie aankijken (gedachten), hierdoor verandert je gevoel en je gedrag. Bij cognitieve gedragstherapie werkt de behandelaar, onze psychosociaal therapeut in Purmerend, nauw met je samen om tot verbetering van de klachten te komen. Het is een actieve manier van behandelen, waarbij de therapeut een actieve houding verwacht van de cliënt. De cliënt krijg ook huiswerkopdrachten mee om thuis te oefenen.

Neem nu contact met ons op

Samen met onze psychosociaal therapeut in Purmerend werk je door middel van een persoonlijk behandelplan aan het verminderen of het compleet verhelpen van je psychische problemen. Heb je hier interesse in? Neem dan telefonisch contact met ons op via 06-40806851 (Natasja) of 06-19729253 (Bob) of door een e-mail te sturen naar natasjapraktijkzielsgeluk@gmail.com. We maken graag kennis met je.