Hypnotherapie, regressietherapie en traumaverwerking

Persoonlijke aanpak – Vertrouwen – Veiligheid – Inzichten

Iedereen heeft een vermogen om de kwaliteit van zijn leven te verbeteren en zelf problemen en klachten op te lossen.

Wij begeleiden je hierbij

We bieden afgestemde en doelgerichte ondersteuning om weer in je kracht te komen. We begeleiden je om inzichten te krijgen, belemmerende gevoelens, overtuigingen en angsten los te kunnen laten.

Hypnotherapie en psychotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij we ons denken even kunnen loslaten en in trance contact kunnen maken met ons onderbewuste.
Er bestaan verschillende technieken, die wij in onze praktijk beoefenen:

Regressietherapie

Regressie is het in beleving terugkeren naar momenten waarop ervaringen zijn verdrongen of strategieën zijn ontwikkeld om overeind te blijven. Door in regressie naar een eerder moment in je leven terug te gaan kun je traumatische situaties herbeleven en verwerken. Dit helpt je deze momenten los te laten en uiteindelijk jezelf en/of anderen te vergeven.

Innerlijk kind werk

Bij het toepassen van regressie is Innerlijk kind werk een van de belangrijkste interventies. Bij het ervaren van een probleem is het goed met aandacht terug te keren naar het moment waarop dit probleem ontstond. Hier ontmoeten wij een jonger deel van onszelf. Van dit innerlijk kind zijn we afgescheiden geraakt. Door Innerlijk kind werk is het mogelijk om dit weer te herstellen.

Reïncarnatietherapie

Door het toepassen van regressie kunnen wij zover in de tijd teruggaan dat wij komen in een moment voor de conceptie voor het incarneren. Voor het geven of ondergaan van een reïncarnatiesessie is het echter niet noodzakelijk te geloven in het bestaan van vorige levens.
Wil de cliënt niet teruggaan naar een moment voor de incarnatie, dan geeft de therapeut tijdens de behandeling aan het onderbewuste terug te gaan naar een moment in dit leven.

Wil jij ondersteuning, maak dan vrijblijvend een afspraak?

Je hoeft niet te kiezen welke vorm van begeleiding bij je past. Dit wordt duidelijk tijdens het eerste intake gesprek. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking.

Werken met (persoonlijke) delen

Deelpersoonlijkheden zijn de delen van de persoonlijkheid waaruit onze identiteit is opgebouwd. Het zijn delen die allerlei eigenschappen, belemmeringen, kwaliteiten, angsten, weerstanden of strategieën in ons vertegenwoordigen. Ze zorgen samen voor een geheel dat wij onze individualiteit noemen. Het gevoel dat een deel of delen ons in het dagelijks leven kunnen beperken is met deze techniek te herstellen.

Tijdlijn Therapie

Tijdens deze therapievorm wordt je bewust van je emoties en de invloed op je functioneren. Door de bewustwording heb je de mogelijkheid om je gedrag te veranderen en negatieve emoties los te laten of te accepteren. Hierdoor ervaar je weer keuzevrijheid om te doen wat je graag wilt doen.

Emotioneel lichaamswerk

Door Emotioneel lichaamswerk word je bewust van je lichaamssignalen en eigen gevoelens.
Deze methode helpt je om weer meer in contact te komen met jezelf. Het leert je een balans te vinden tussen spanning en ontspanning.
Deze techniek leert je om spanning en stress los te laten en hierdoor makkelijker kunt focussen op wat voor jou belangrijk is.

Bevrijd jezelf therapie

Bevrijd jezelf therapie (BJT) is een afgeleide vorm van (EFT) Emotinal Freedom Techniques.
BJT is een subtiele, snelle en effectieve manier om je positief en krachtig(er) te voelen.

Het uitgangspunt van deze methode is dat alle storende emoties worden veroorzaakt door verstoringen in ons energiesysteem. Door deze verstoringen in het energiesysteem op te heffen, verdwijnen de storende emoties, je voelt je letterlijk bevrijd. Tegelijkertijd heeft dit een helend effect op tal van mentale en fysieke klachten.

Familie opstelling individueel

Bij individuele familieopstellingen worden we bewust dat we niet alleen emoties en gevoelens van ons zelf dragen, maar ook die vaak onbewust zijn overgedragen of hebt overgenomen uit je familie. Het kunnen allerlei soorten vragen en gevoelens zijn die zich afspelen bij je.
Tijdens een bewustwordingsproces kan een opstelling helpen inzicht te ontwikkelen in die onderliggende patronen, die verdere ontwikkeling in de weg staan.

EMDR – traumaverwerking

EMDR – Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een therapievorm voor mensen die last hebben van de gevolgen van traumatische ervaringen.
Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf.
Maar ook voor andere ervaringen, die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd.

Mensen kunnen verschillende emotionele en/of lichamelijk reacties aan de traumatische gebeurtenis overhouden (die met EMDR en regelmatig in combinatie met NLP en/of hypnotherapie, goed te behandelen zijn), bijvoorbeeld vermijdingsgedrag, somberheid en/of gevoelens van angst, schaamte, verdriet, schuld of boosheid. Ook kan iemand last hebben van herbelevingen (‘flashbacks’)en/of nachtmerries die je herinneren aan de traumatische gebeurtenis.
Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties (dit wordt ook wel ‘post traumatische stress-stoornis’ (PTSS) genoemd).

Ervaringen

Ik had een traumatische bevalling meegemaakt. Na de eerste sessie kon ik al beter omgaan met de situaties in het dagelijks leven. Na de vervolgsessie heb ik geen last meer gehad van de traumatische gebeurtenissen. Dank je Natasja. Debora

Natasja heeft me geholpen om de beperkingen, waarvan ik last had, los te laten. Het heeft me heel veel ruimte gegeven, waardoor ik weer mijn leven kan leven. Sonja

Alleen praten met een hulpverlener was voor mij niet genoeg. Bij Praktijk Zielsgeluk ben ik begeleid in wat ik nodig had. Dat is het mooie van hun holistische aanpak. Mieke

Ik was al heel lang moe, zag het niet meer zitten, had geen zin meer in dingen die ik eerst leuk vond. Ik ben lichamelijk behandeld en heb begeleiding gekregen om mentaal dingen te kunnen veranderen. Het geeft me enorm gesterkt, heb weer energie en zin in de dingen die bij mij passen. Jenny

Ik had bewust gekozen voor hun brede benadering. De therapeuten hebben veel kennis vanuit hun reguliere achtergrond. Daarnaast zijn ze breed geschoold in therapievormen gericht op het lichaam en de psychen en mentale patronen. Hun begeleiding heeft mij veel gegeven. Voor mij geldt, hoe meer inzichten ik krijg over mijn lichaam en mijn onbewuste patronen, hoe meer ik regie krijg over mijn eigen lichaam en leven. Angelique

PTTS: Ik ben snel van mijn angst- en paniekaanvallen afgekomen door de begeleiding bij Bob en Natasja. Je voelt snel een algehele rust en ontspanning komen en zo kun je eenvoudiger tot jezelf en in je kracht komen. Ik kreeg ook wat opdrachten, die me in het dagelijks leven erg goed helpen.

Ik had al jaren last van buikpijn. Dit beperkte mij regelmatig in mijn dagelijkse dingen. Ik ben een aantal keer in de praktijk geweest om samen met de therapeut tot inzichten te komen en heb nu geen PDS-klachten meer. Viola

Al jarenlang had ik verschillende pijnklachten. Ik bleek deze klachten te ontwikkelen door psychische oorzaken. Bij praktijk Zielsgeluk wordt je holistisch begeleid. Ze helpen je bij wat jij nodig hebt voor bevordering van herstel, zowel lichamelijk als psychisch. Alles onder 1 dak. Ik heb dit als heel prettig ervaren en het heeft mij goed geholpen. Angela

Ik had vanaf kind al gewichtsproblemen. Veel trajecten gevolgd. Ik ben in de jaren wel afgevallen, maar nooit volledig mijn gewichtsdoel bereikt. Ik kwam bij Natasja voor mij post covid klachten. Ik heb weer mijn energie terug, ben zelfs onder het gewicht dat ik ooit heb durven dromen. Dank je wel Bob en Natasja. Monique

We probeerden al lange tijd zwanger te worden. Er waren geen medische reden om niet zwanger te kunnen worden. Door de holistische behandelingen ben ik weer hormonaal in balans gekomen en door de psychosociale begeleiding heb ik dingen kunnen loslaten. Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam. Monique

Heb jij vragen of wil je een afspraak maken?

Praktijk Zielsgeluk