Mindfulness in Purmerend

Wil je mindfulness volgen in Purmerend? Bij Praktijk Zielsgeluk, een praktijk in het centrum van Purmerend, bieden we verschillende trainingen in mindfulness aan. Mindfulness is een training om te leren met aandacht in het moment te leven zonder te oordelen of te veroordelen, maar accepteren wat je met je zintuigen ervaart: voelt, hoort, denkt en proeft. Het helpt je rustiger te worden en bewuster te leven. Ontdek hoe wij je hierbij kunnen helpen!

De voordelen van mindfulness volgen bij onze praktijk in Purmerend

Mindfulness is ontwikkeld door John Kabat-Zinn, een Amerikaanse moleculair bioloog. Hij zag dat chronische cliënten weinig in staat waren om iets aan hun gezondheid te doen. Mindfulness is een techniek, een vaardigheid of een kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Het is eveneens bekend uit eerdere psychologische/therapeutische methoden, zoals Gestalt-therapie. Dankzij mindfulness in onze praktijk in Purmerend leef je intenser. De geest wordt rustiger, je krijgt een betere concentratie, ontspant gemakkelijker en hanteert eigen gedachtenpatronen beter. Je bent je bewust(er) van je eigen en huidige ervaring(en) en doorbreekt de routine, het automatisme. Bovendien ben je je bewust dat je problemen niet altijd in je hoofd kunt oplossen en stelt vertrouwen in het oplossend vermogen van het leven. Je kunt bijvoorbeeld mediteren en aandacht geven aan je lichaam, je emoties et cetera.

Mindfulness is dus een vaardigheid die je kunt trainen. Je oefent dat je, door bewust met je aandacht om te gaan, telkens kunt terugschakelen naar het hier en nu. Daarbij neem je afstand van allerlei belastende gedachtes. Je maakt selecties en kiest of een gedachte belangrijk is, in plaats van automatisch en direct te reageren. Je kunt beter je grenzen bewaken. Dit alles leer je tijdens diverse cursussen mindfulness bij onze praktijk in Purmerend, zoals:

De mindfulness cursus in Purmerend bestaat uit acht avonden van ca. ander half uur per avond. Tijdens deze avonden bespreekt Bob verschillende onderwerpen, en leer je verschillende vormen van meditatie en mindfulness. Verder krijgen de avonden vorm hoe de groep is samengesteld. Je krijgt ook opdrachten mee om  thuis te oefenen. De mindfulness cursus is ook individueel te volgen. Individuele therapie komt in aanmerking voor vergoeding van de aanvullende zorgverzekering.

We vragen een eigen bijdrage van € 279,- euro.

Mindfulness avond

Iedere maand organiseren wij in onze praktijk een mindfulness avond om gezamenlijk met anderen mindfulness en meditatie te beoefenen. Je bent van harte welkom.

Mindfulness en bewegen

Tijdens deze cursus combineert Bob de mindfulness oefeningen met fysieke oefeningen om ook actief in het moment te leren zijn. Deze sessies duren één uur.

Meld je aan of vraag om meer informatie

Wil jij ook meer in je kracht komen, in het moment leven, minder piekeren,  minder stress en spanning ervaren. Schrijf je dan in voor de mindfulness cursus en/of een avond. Praktijk Zielsgeluk in Purmerend is een praktijk voor psycho sociale therapie, orthomoleculaire en natuurlijke geneeskunde, waar je onder meer terechtkunt voor mindfulness. Mindfulness kan bijvoorbeeld op positieve wijze bijdragen aan energieherstel na een depressie. Meld je direct aan voor een cursus die jou schikt. Wil je meer informatie over mindfulness bij onze praktijk in Purmerend? Bel dan gerust naar 06-40806851 (Natasja) of 06-19729253 (Bob) of stuur een e-mail naar info@praktijkzielsgeluk.nl.